Napište nám

Jsme specialisté na zdravotnický materiál a zvlhčovače vzduchu již od roku 1998.

 

O stránky pečuje SEO konzultant z týmu společnosti UNIWEB s.r.o. (webdesign Plzeň)

Žena v bezvědomí porodila zdravého chlapce

10.02.2016

Ve FN Brno porodila v uplynulých týdnech žena, která prodělala v říjnu 2015 dopravní nehodu a způsobila si poranění mozku a krční páteře. I přes veškerou péči zůstala a stále je v bezvědomí. Po třech měsících hospitalizace porodila císařským řezem v lednu zdravého chlapce.
Žena v bezvědomí porodila zdravého chlapce

Ve FN Brno porodila žena v bezvědomí po 3 měsících hospitalizace

Mladá žena ve 20. týdnu gravidity utrpěla v říjnu roku 2015 při dopravní nehodě závažné poranění mozku a krční páteře. Byla převezena na Oddělení urgentního příjmu FN Brno a hospitalizována na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Brno (KARIM). I přes veškerou dostupnou péči zůstala v bezvědomí. Následně byla přeložena na II. ARO, kde po třech měsících hospitalizace porodila ve 31. týdnu těhotenství císařským řezem zdravého chlapce o hmotnosti 1970 g.

Stav maminky se po porodu mírně zlepšuje

Pacientka je v tzv. perzistentním vegetativním stavu, což znamená, že nereaguje na vnější podněty, ale má stabilní vegetativní funkce. Díky využití metod bazální stimulace se její stav mírně zlepšuje, v posledních dnech je patrný velký pokrok: začala hýbat levostrannými končetinami, posazuje se, otevírá oči, fixuje pohled. Kontakt se s ní zatím navázat nepodařilo. Po celou dobu je v úzkém kontaktu s rodinou.

 

Nyní pacientku čeká přesun na specializované oddělení zabývající se dlouhodobou péčí o pacienty v takto závažném stavu.

Názor lékaře

Poprosili jsme o komentář k této situaci lékaře a chirurga MUDr. Marcela Hájka ze Záchranné služby Plzeňského kraje. Doktor Hájek nám sdělil, že současná situace by měla mamince v bezvědomí pomoci k načerpání nových sil. Těhotenství bylo zátěží pro organismus a miminko přirozeně odčerpávalo energii, vitamíny, ionty své mamince. Po porodu by se mohl zdravotní stav ženy zlepšit, ale nelze toto zlepšení s jistotou očekávat.

 

Zdroj: FN Brno

Přejeme mamince brzké uzdravení a miminku pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz